Onze keynote-spreker voor de Nederlandse ArbeidsmarktDag 2024!

Met veel enthousiasme introduceren wij onze keynote-spreker voor de Nederlandse ArbeidsmarktDag 2024: Roos Vermeij, voormalig Tweede Kamerlid (PvdA) en voorzitter van Rijkscommissie OCTAS (Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel). Deze week geven we alvast een preview van haar waardevolle en inspirerende inzichten die tijdens haar keynote aan bod zullen komen.

Meer aandacht, vertrouwen en zekerheid: de onontkoombare renovatie, verbouwing én nieuwbouw van het sociale zekerheidsstelsel

Het arbeidsongeschiktheidsstelsel, het meest complexe stelsel in de sociale zekerheid, kwam begin september uitgebreid in het nieuws: “Mogelijk tienduizenden uitkeringen verkeerd berekend” kopte de NOS. Er is sprake van een meer gelaagde crisis binnen het sociaal domein. In haar keynote belicht Roos Vermeij wat de belangrijkste knelpunten bij deze crisis zijn en laat ze zien dat de weg naar sociale zekerheid een andere benadering nodig heeft, namelijk één met meer aandacht, vertrouwen en zekerheid.

Aan de hand van de regelingen WIA en Wajong laat de OCTAS-voorzitter zien dat de weg naar een sociale zekerheid waarin mensen meer aandacht krijgen, waarin vertrouwen weer centraal mag staan en zekerheid kan worden geboden, noodzakelijk is. Er zal moeten worden gerenoveerd, moeten worden verbouwd en op termijn ook nieuwbouw moeten plaatsvinden. Dit zou hand in hand moeten gaan met een vernieuwde arbeidsmarktinfrastructuur, waarin de ontwikkeling van werkenden, werkzoekenden en mensen met een uitkering een belangrijke rol heeft. Veel mensen in een uitkering willen morgen of op termijn aan de slag, maar dat zal op een principieel andere manier moeten worden vormgegeven waarbij we ook moeten durven kijken naar andere oplossingen.

Over Roos Vermeij

Roos Vermeij was ruim tien jaar actief als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ze hield zich hierbij bezig met uitlopende dossiers, waaronder sociale zekerheid, arbeidsmarkt en pensioenen. Ook was ze gedurende deze periode onder andere woordvoerder sociale zekerheid en voorzitter van de Vaste Kamercommissie Economische Zaken. Vervolgens werkte ze als uitvoerend bestuurder bij Pensioenfonds PME, het pensioenfonds voor de technologische industrie, en als wethouder voor de gemeente Rotterdam. Momenteel is ze naast voorzitter van OCTAS, ook voorzitter van Transitiecommissie Pensioenen en directeur van de uitvoeringsorganisatie van het Nationaal Groeifondsprogramma LLO-Katalysator (Leven Lang Ontwikkelen).

 

Meer informatie over Roos Vermeij vind je op haar LinkedIn.

 

Wil je weten wie er nog meer zullen spreken en wat je kunt verwachten? Houd onze nieuwsberichten en website goed in de gaten voor de nieuwste updates en informatie over de dag. Meer informatie vind je op onze website https://www.arbeidsmarktdag.nl/  🌟.

Wacht niet langer en verzeker jezelf van een plek! Koop nu je ticket via onze website 👉 https://www.arbeidsmarktdag.nl/programma/  koop direct via 👉 https://www.eventbrite.nl/e/de-nederlandse-arbeidsmarktdag-2024-tickets-880257964267?aff=oddtdtcreator.

LAATSTE NIEUWS